Stedet for havfiske

Det fiskes flere hundre kveiter, ja, opp mot tusen hvert år i området fra Stjernøya til Silda/Loppa øy.

Du har fiske tilgjengelig hele året. Om vinteren fra mars-april er den store torskesesongen. På denne tiden av året kommer torsken til området full av rogn. Dette er høysesongen for de lokale fiskerne. Den såkalte skrei-tiden. På denne tiden av året må du være oppmerksom på at været kan skifte fort, fra stille og sol, til vind snø og kulde på kort tid. Man må også regne med at det kan bli en dag eller to i havnen. Men fisket er fantastisk!

Hvis du foretrekker mai til juli, kan du forvente stabilt vær og 24 timers dagslys. Likevel kan du ha muligheter til å lande monster-torsk, men nå vil du også kunne fange «torpedoen» av sjøen, seien. På en lett spinnestang kan du ikke oppleve noe som det. Disse blir regelmessig fanget på opp til 15 kg, ueren venter i dypet, og kveite begynner å komme i mengder.

Hvis du er blant de som drømmer om å fange den gigantiske kveita, er August og September gode måneder. En kamp med en av disse fiskene er den ultimate testen for fiskeren.

Nuvsvåg-området fra Stjernøya til Silda/Loppa er kanskje det beste hellefiskområdet i Norge. Ingen andre steder har det blitt fanget mer kveite enn i dette området. Loppa-platået er det perfekte stedet for kveitefiske. Kveite opptil 30-40 kg kan du ha hele sesongen på grunt vann, men fra august kommer de virkelig store opp fra dyphavet. Kanskje du er heldig nok til å teste dine havfiske ferdigheter og kjempe mot dyret «kveita».

For mange av våre gjester er et besøk hos Arctic Nuvsvåg sitt første møte med kveite. Du kan faktisk fiske dem i havnen og ute i fjorden hele året. Den største hittil er 60 kg og vi har mye kveite opp til 60-70 kg.

Uansett når du velger å komme hit, får du uforglemmelige fiskeopplevelser og den aller beste gjestfriheten. Vi liker å se på oss selv som svært vennlige og imøtekommende verter som vil gjøre alt for at du skal få et minneverdig opphold. Vi vil alltid gi hjelp og råd om utstyr, fiskeplasser, etc. Vi er mer enn glade for å dele vår kunnskap og erfaring også fra de lokale fiskerne.

Arctic Nuvsvåg har en egen utstyrsbutikk og bensinanlegg, slik at ekstra bensin, sener, lokkere og pilker du trenger alltid er tilgjengelig.

Author


Jeg og mine klienter har hatt våre aller beste fiskeopplevelser hos Arctic Nuvsvaag! Man blir godt tatt vare på av folk som virkelig vet hva de holder på med, og man får virkelig nyte de fantastiske fiskemulighetene i et helt rått landskap!


Алексей (Aleksei)

 – 

Båter

Båtene er av merket Kværnø, de er selvlensende, har høye sider (rekke), lett å holde ren, enkelt vedlikehold , solide og sjøsterke båter.
Alle våre båter er utstyrt med redningsvest til hver person, GPS/Ekkolodd, 1 par årer, dregg med kjetting og line.
Guard sporing system er montert på alle båter. Dette gjør at vi til enhver tid har oversikt over hvor hver enkelt båt befinner seg.

4 stk Kværnø 615 (nye i 2019)

Kværnø 615
Tekniske data: Utstyr:
Lengde: 6,15 m Styrekonsoll med 2 stoler bak
Bredde: 2,25 m Lanterner LED
Vekt: 720 kg Bryterpanel , med 12V uttak
Maks antall personer: 8 Drivstoff: 25 liter tank + 20l reserve
Maks last inkludert motor: 850 kg Garmin 72C Ekko/GPS
Anbefalt motorstørrelse:70 HKHydraulisk styring
Platetykkelse bunn/side:5/4 mmBadestige nedfellbar
CE-merket kategoriCGuard sporingssystem

4 stk Kværnø 585 (fra 2014 og 2015)

Kværnø 585
Tekniske data: Utstyr:
Lengde: 5,85 m Styrekonsoll med 2 stoler bak
Bredde: 2,15 m Lanterner LED
Vekt: 580 kg Bryterpanel , med 12V uttak
Maks antall personer: 6 Drivstoff: 25 liter tank + 20l reserve
Maks last inkludert motor: 850 kg Garmin 72C Ekko/GPS
Anbefalt motorstørrelse:50 HKHydraulisk styring
Platetykkelse bunn/side:5/4 mmBadestige nedfellbar
CE-merket kategoriCGuard sporingssystem

Dykking

I Nuvsvåg har vi mange steder det er fint å drive med sportsdykking. Våre dykkere kommer alltid opp med fangst. Vanlig fangst er kveite, steinbit, flyndre, torsk og sei.

Sjekk kartet under for å se på og lese litt om de forskjellige plassene.