Havfiske med den store fangsten

Havfiske i Nuvsvåg og Lopphavet

På Arctic Nuvsvåg kan du oppleve spennende og variert sjøfiske i spektakulære omgivelser fra april til september. Lopphavet er kjent for storfangst året rundt, og spesielt for sitt fantastiske kveitefiske fra mai til september. Vi tilbyr båtutleie for havfiske på egen hånd, og gir deg mer enn gjerne tips om hvor du finner storfangsten!

Hvis du har en favorittstang tar du denne med deg. Ønsker du å leie utstyr, er det selvsagt også mulig hos oss på Arctic Nuvsvåg. Vi har i tillegg et lite butikkutsalg som blant annet tilbyr fiske- og sikkerhetsutstyr, bensin og snacks til fisketuren.

Fisken du kan få på kroken i Lopphavet

Lopphavet er viden kjent for sitt gode kveitefiske. De fleste som kommer til Nuvsvåg for å oppleve sjøfiske, har nok et håp om å få storkveita på kroken. Kveite fanges hele året, men storkveitesesongen er i perioden august til oktober.

Andre fiskearter som hyppig biter på kroken er torsk og «havets torpedo» – seien. Disse kan også fiskes hele året, men hovedsesongen for sei er juni til august.

Det er også mulig å få andre fisketyper på kroken, med breiflabb, steinbit og uer som de mest «eksklusive».

Fisker i gul jakke står på båt og fisker. Foto.
Lei en båt til turen
Våre Kværnø-båter er spesiallaget for sjøfiske i arktiske farvann. Vi har åtte båter, som alle er utstyrt med ekkolodd, GPS og Guard flåtestyringsystem. Inntil fire personer kan komfortabelt fiske samtidig i hver båt. Redningsvester er selvfølgelig inkludert når du skal ut på havfiske på Lopphavet!

NOK 1040–1240,- pr. døgn

Nyttig å vite om båtene

Antall båter: 4
Antall plasser/maks antall personer: 4/6
Vekt: 580 kg
Lengde: 19 fot / 5,85 meter
Bredde: 2,15 meter
Maks last ink. motor: 850 kg
Motor: 50 HK Yamaha
CE-kategori: C

Leiepris pr. døgn: NOK 1040,-

Antall båter: 4
Antall plasser/maks antall personer: 4/8
Vekt: 720 kg
Lengde: 22 fot / 6,15 meter
Bredde: 2,25 meter
Maks last ink. motor: 850 kg
Motor: 70 HK Yamaha
CE-kategori: C

Leiepris pr. døgn: NOK 1240,-

Alle våre båter er utstyrte med:

Styrekonsoll med to stoler
LED lanterner
Bryterpanel med 12V uttak
25 liters fueltank + 20 liters reservetank
Garmin ekkolodd/GPS
Hydraulisk styring
Nedfellbar badestige
Guard sporingssystem

Det er viktig for oss at våre gjester er trygge på havet.

Vi krever at alle som befinner seg om bord i båter leid av oss har på seg redningsvest ute på havet. Redningsvester er inkludert i båtleien. Det er ikke tilstrekkelig å ha den med i båten – den skal være på til enhver tid!

Alle våre båter er utstyrt med GPS og Guard sporingssystem, slik at vi til enhver tid vet hvor våre gjester er. Vi har definert en sperringslinje i Gofish-appen, slik at du som er gjest blir gjort oppmerksom på hvor langt du kan dra uten å risikere å gå tom for drivstoff.

Les mer om sikkerhet til sjøs her

Hav og himmel. Foto.
Fiske på havets bunn
I områdene rundt Nuvsvåg finner du mange steder med gode forhold for sportsdykking, enten formålet er undervannsfiske eller oppdagelsesferd under vann. Flere av disse stedene finner du en 10–15 minutters båttur fra bryggen. Gjester som velger denne fiskeformen kommer alltid opp med fangst!

Nyttig å vite om havfiske ved Arctic Nuvsvåg

Vi har tre fiskeforedlingsrom / sløyerom på anlegget vårt. Her kan du sløye og klargjøre fisken for frysing. Sløyebenkene kan lett skylles av og rengjøres. Alle sløyerom har toalett og tilknyttet frysebokser/fryserom.

I resepsjonslokalet på Arctic Nuvsvåg finner du en liten kiosk. Her tar vi imot deg som er gjest, i tillegg til at vi selger fiskeutstyr, brus, kaffe og litt godteri.

Vi har havfiskestenger til utleie hvis du ikke har med deg eget utstyr. Med utleiestangen følger det med en liten utstyrsboks som inneholder fiskeutstyr for havfiske. Om du ønsker å fiske med håndjukse, har vi også det til utleie. Redningsvester er inkludert i båtleien.

Vei langs sjø og fjell. Foto.
Planlegg havfiske i Nuvsvåg
Nuvsvåg er omkranset av vill og frodig natur ved Lopphavet. Nærmeste flyplass ligger i Alta, og flyturen fra Gardermoen tar cirka 1 time og 50 minutter. Fra Alta gjøres siste del av reisen med buss eller bil og ferge.

Gjør deg klar for din neste tur