Kveitefiske i Lopphavet

Fiske kveite i Lopphavet utenfor Nuvsvåg

Nuvsvåg-området fra Stjernøya til Silda/Loppa er kanskje det beste hellefiskområdet i Norge. Loppa-platået er det perfekte stedet for kveitefiske. Det fiskes flere hundre kveiter – ja, opp mot tusen kveiter hvert år i området fra Stjernøya til Silda/Loppa øy. Ingen andre steder har det blitt fanget mer av denne storfisken enn i dette området.

Du kan faktisk fiske kveita i havna og ute i fjorden hele året. Kveite på opptil 30–40 kg kan du ha hele sesongen på grunt vann, men fra august kommer de virkelig store kjempene opp fra dyphavet.

Den største kveita som er tatt hittil er på 60 kg og vi har mye kveite på opptil 60–70 kg.

Hvis du er blant de som drømmer om å fange den gigantiske kveita, er dermed august og september gode måneder. En kamp med en av disse fiskene er den ultimate styrke- og utholdenhetstesten for fiskeren.

For mange av våre gjester er et besøk hos Arctic Nuvsvåg deres første møte med kveita. Kanskje du er heldig nok til å teste dine havfiskeferdigheter og kjempe mot dette «monsteret» av en storfisk?

Sjekk været!

Været i Nord-Norge er lunefullt. Vær obs på at det kan skifte fort – fra stille og sol, til vind snø og kulde – på kort tid. Vær innstilt på at det kan bli en dag eller to i havnen. Men kveitefisket er fantastisk!

Se våre sikkerhetstips

Været i Nuvsvåg

I dag
Været i dag 19°
I morgen
Været i dag 19°

Fiske torsk, skrei og sei

Den store torskesesongen er om vinteren, fra mars til april. På denne tiden av året kommer torsken til området, full av rogn. Dette er høysesongen for de lokale fiskerne; den såkalte skrei-tiden.

Hvis du foretrekker mai til juli, kan du forvente stabilt vær og 24 timers dagslys. På denne tiden er det også muligheter for å dra opp «monstertorsken», men nå vil du også kunne fange «torpedoen» av sjøen; seien. På en lett spinnestang kan du ikke oppleve noe som det! Disse blir regelmessig fanget på opptil 15 kg.

Fisker i gul jakke står på båt og fisker. Foto.
Lei en båt til turen
Våre Kværnø-båter er spesiallaget for sjøfiske i arktiske farvann. Vi har åtte båter, som alle er utstyrt med ekkolodd, GPS og Guard flåtestyringsystem. Inntil fire personer kan komfortabelt fiske samtidig i hver båt. Redningsvester er selvfølgelig inkludert når du skal ut på kveitefiske eller havfiske på Lopphavet!

NOK 1040–1240,- pr. døgn

Nyttig å vite om båtene

Antall båter: 4
Antall plasser/maks antall personer: 4/6
Vekt: 580 kg
Lengde: 19 fot / 5,85 meter
Bredde: 2,15 meter
Maks last ink. motor: 850 kg
Motor: 50 HK Yamaha
CE-kategori: C

Leiepris pr. døgn: NOK 1040,-

Antall båter: 4
Antall plasser/maks antall personer: 4/8
Vekt: 720 kg
Lengde: 22 fot / 6,15 meter
Bredde: 2,25 meter
Maks last ink. motor: 850 kg
Motor: 70 HK Yamaha
CE-kategori: C

Leiepris pr. døgn: NOK 1240,-

Alle våre båter er utstyrte med:

Styrekonsoll med to stoler
LED lanterner
Bryterpanel med 12V uttak
25 liters fueltank + 20 liters reservetank
Garmin ekkolodd/GPS
Hydraulisk styring
Nedfellbar badestige
Guard sporingssystem

Det er viktig for oss at våre gjester er trygge på havet.

Vi krever at alle som befinner seg om bord i båter leid av oss har på seg redningsvest ute på havet. Redningsvester er inkludert i båtleien. Det er ikke tilstrekkelig å ha den med i båten – den skal være på til enhver tid!

Alle våre båter er utstyrt med GPS og Guard sporingssystem, slik at vi til enhver tid vet hvor våre gjester er. Vi har definert en sperringslinje i Gofish-appen, slik at du som er gjest blir gjort oppmerksom på hvor langt du kan dra uten å risikere å gå tom for drivstoff.

Les mer om sikkerhet til sjøs her

Hav og himmel. Foto.
Fiske på havets bunn
I områdene rundt Nuvsvåg finner du mange steder med gode forhold for sportsdykking, enten formålet er undervannsfiske eller oppdagelsesferd under vann. Flere av disse stedene finner du en 10–15 minutters båttur fra bryggen. Gjester som velger denne fiskeformen kommer alltid opp med fangst!

Nyttig å vite om havfiske ved Arctic Nuvsvåg

Vi har tre fiskeforedlingsrom / sløyerom på anlegget vårt. Her kan du sløye og klargjøre fisken for frysing. Sløyebenkene kan lett skylles av og rengjøres. Alle sløyerom har toalett og tilknyttet frysebokser/fryserom.

Om du er usikker på hvor storfisken befinner seg, kan du
leie en lokalkjent guide. Spør oss om guidede turer på kveitefiske og annen havfiske!

Vi har havfiskestenger til utleie hvis du ikke har med deg eget fiskeutstyr. Med utleiestangen følger det med en liten utstyrsboks som inneholder fiskeutstyr for havfiske. Om du ønsker å fiske med håndjukse, har vi også det til utleie. Redningsvester er inkludert i båtleien.

Foto av Rolf med hatt og solbriller som ser i kamera og smiler.
Bli kjent med vertene
Uansett når du velger å komme hit, får du uforglemmelige fiskeopplevelser og den aller beste gjestfriheten. Vi liker å se på oss selv som svært vennlige og imøtekommende verter som vil gjøre alt for at du skal få et minneverdig opphold. Vi vil alltid gi hjelp og råd om utstyr, fiskeplasser, etc. Vi er mer enn glade for å dele vår kunnskap og erfaring også fra de lokale fiskerne.
Vei langs sjø og fjell. Foto.
Planlegg kveitefiske i Nuvsvåg
Nuvsvåg er omkranset av vill og frodig natur ved Lopphavet. Nærmeste flyplass ligger i Alta, og flyturen fra Gardermoen tar cirka 1 time og 50 minutter. Fra Alta gjøres siste del av reisen med buss eller bil og ferge.

Gjør deg klar for din neste tur